torsdag 13 januari 2011

Livet är störst

Livet är större än allt och fullkomligt okränkbart. Även om vi människor uppfattar döden som en kränkning så fortsätter det alltid. Bakterierna och smålarverna tar över. Det är fint på något sätt. Blommorna, träden, fåglarna. Allt det vackra. Vad är det som är fult?

Mary Miss. Bild lånad från http://cmuarch2013.wordpress.com/2009/02/17/mary-miss/

5 kommentarer:

 1. hur skulle du definiera vad som inte är konst?

  SvaraRadera
 2. Jag tycker om att fundera kring vad jag tycker är bra konst. Jag kan inte svara på vad som är eller inte är konst.
  Det måste var och en själv avgöra, eller inte. Man kan lämna den frågan därhän och koncentrera sig på det man tycker är bra konst istället.

  SvaraRadera
 3. jag tycker tvärtom att det är en ytterst intressant fråga. inte vad som är konst. men vad som inte är det. är det något som inte kan vara konst och vad är det som gör det till icke konst? jag såg en dokumentär om konst idag och då var det en konstnär som målade framför kameran och sen förklarade på fransk brytning att i did not paint now i can't paint for the camera, i see sa intervjuaren, but i'm happy you showed us your studio and your tools, but this is not my tools my real tools is my mind and my heart and that i couldn't use now. och eftersom att han bröt på franska sa han hurt ist för heart. det var fint. "my real tools is my mind and my hurt".

  SvaraRadera
 4. Det är så himla fint sagt. Och det beskriver problemet. Det går inte att bara titta på något och säga om det är konst eller inte. Konsten kanske inte ens finns rent visuellt. Likafullt kan det vara konst. Vad som helst kan vara konst. Med det menar jag inte att allt är konst. Men jag kanske inte vet om det.

  SvaraRadera
 5. ja det var bra sagt. det måste ligga mind och hurt i.

  SvaraRadera