lördag 26 mars 2011

Anarchitecture

Gordon Matta Clark "Splitting" 1974. Bild lånad från http://secretforts.blogspot.com/2011/01/anarchitect-gordon-matta-clark-1943.html

Vernissage utan besökare. Bara vi närmast sörjande. Ska vi begrava konsten på Gotland en gång för alla? Kanske återuppstår den då förhoppningsvis som en fågel Fenix. Den svarta solens energier kanske kan övergå i något nytt och ljust och upphöjt.

I mitt sörjande över att människor inte förstår vad de gör när de väljer bort konsten tröstar jag mig med att skriva några rader om en av de största.

Läste om ett släktskap med Derrida och hans teorier. Att Gordon Matta-Clark är den förste och ände som gestaltat idéen om dekonstruktion visuellt med sina "building cuts".

Tankepaus för svindel.

5 kommentarer:

 1. hallå jag saknar dej! tror jag åker till göteborg imorgon.

  SvaraRadera
 2. Göteborg? Men jag är ju på Gotland..

  SvaraRadera
 3. åh nej vad dumt.

  SvaraRadera
 4. Jag har inga bättre bilder nu men jag ska fixa det. Lägger upp på den andra bloggen då.

  SvaraRadera
 5. men hallå nu vill jag ha nytt inlägg! var på louise bourgeois-utställning i köpenhamn igår. de visade även en film om henne där hon förklarade alla sina speglar i sina verk. hon menade att de visade alla olika vinklar av verkligheter och att man måste vara medveten om att alla ser världen från sin situation, har sin unika verklighet och upplevelse av vad det är och att man inte ska göra det till en konflikt det var intressant och bra tyckte jag. det är roligt att hon har så många verk med speglar. det är som att hon först gör en installation eller skulptur och sen lägger hon till alla speglar, bara för att man aldrig ska glömma.

  SvaraRadera