tisdag 18 januari 2011

Jag har aldrig känt så starkt för en stol förut.

Richard Artschwager 1992. Bild lånad från http://www.designboom.com/history/stilllife.html.

8 kommentarer:

 1. hmm, kan du inte utveckla, hur känner du? jag tänker att det är något man sätter sig på som något inkört i ett hörn. något ingen uppmärksammar att bry sig om? jag såg en dokumentär om andy warhol. vad tycker du om honom? jag har alltid tänkt att han är dödstrist men han är nog inte det tänker jag nu.

  SvaraRadera
 2. http://www.saatchi-gallery.co.uk/artists/artpages/dash_snow_21.htm

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det ser ut som en stol som någon slängt i väggen också - splash - så sitter den där som en rutten tomat. Den ser ynklig och hjälplös ut. Och den klamrar sig fast med sina platta armar. Stolen har på något sätt blivit ett subjekt som jag kan känna med.

  Jag tycker om Warhol. Men vet inte så mycket.

  SvaraRadera
 4. Hell är bra. Vad tänker du? Det finns inga tillfälligheter?

  SvaraRadera
 5. nej jag tyckte bara det var bra att en bensinstation presenterade sig som helvetet. men varför tycker du om andy då tror du? det var en annan kul konstnär i dokumentären också, hon gjorde flush art som hon kallade det. hon tog kort ned i toaletten mitt i spolningen när hon spolade ner olika saker. "i've been doing flush art for a long time now" sa hon.

  SvaraRadera
 6. alltså nästan jämt när jag kollar på tv och det är nån konstnär på tv så bara gapar jag och när ögonen hoppat tillbaka in i sina hålor igen utbrister jag men ush vilken tönt! är jag ensam om detta? james bates på kulturnyheterna, och så hon den där barnbokskvinnan idag och alla utställningar jag sett på unge kunstnerer samlade har vart skit! alltså vad är det med alla konstnärer?

  SvaraRadera
 7. har du kollat på kim blogg? http://trognahjartat.blogspot.com/
  du måste läsa hans recension av "Love and other drugs" som han länkar till. haha.

  SvaraRadera
 8. Jag tittar ju inte så mycket på tv. Men Kims blogg ska jag kolla in.

  SvaraRadera